Okulumuza

Okulumuza "Beslenme Dostu Okul' Sertifikası

      Okulumuzun  "T.C. Milli Eğitim Bakanlığı İle T.C. Sağlık Bakanlığı arasında 17 / 05 / 2016 tarihinde imzalanan "Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü" doğrultusunda 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı 1. döneminde Okul Sağlığı Denetimleri/ Beslenme Dostu Okul Denetimi yapılmış olup yapılan denetimler sonucunda okulumuz "Beslenme Dostu Okul Belgesi" almaya hak kazanmıştır.

     Okulumuz "Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokol" çerçevesinde Beslenme Dostu Okul başvurusu için Başvuru çalışmaları ve hazırlıkları yapmış ve Başvuru dosyasında ( Beyaz Bayrak sertifikasının örneği, Okul Sağlığı Yönetim Ekibi üye listesi, ekip tarafından hazırlanan okul/kuruma özgü, yıllık BDO planı ve plan kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere ait belgeler (fotoğraf, kayıt/katılım listeleri, afiş, broşür vb. ) hazırlanarak 30.10.2019 tarihinde Başvuru dosyası başvurusunu yapmıştır. Beslenme Dostu Okul Projesi için gereklerine uygunluğunun, yeterliliğinin ve etkinliğinin belirlenmesi amacıyla Saha Tetkikimiz 08 / 01 / 2020 tarihinde  Karacabey İlçe Sağlık Müdürlüğü Denetmenleri Mehtap ÇAĞLAR, Mehmet SEVİMLİ ve Müjde KOYUNCU tarafından gerçekleştirildi.

    Yapılan saha tetkikleri sonucunda, okulumuz 13.03.2020 tarihinde  3 yıl Geçerlilik süresi olan " Beslenme Dostu Okul Sertifikası" almaya hak kazanmıştır.

   "Beslenme Dostu OkulProjesi" için yaptıkları üstün  gayretli çalışmalarından dolayı başta okulumuzun Okul Sağlığı Yönetim Ekibine ve öğretmenlerimize , saha tetkik kontrolünde Karacabey İlçe Sağlık Müdürlüğü Denetmenleri Mehtap ÇAĞLAR, Mehmet SEVİMLİ ve Müjde KOYUNCU'ya ve ayrıca Pandemi sürecinden kaynaklı geciken sertifikanın hazırlanması ve sürecini takip eden yapıcı ve  olumlu yaklaşımlarından dolayı Karacabey İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Sağlık memuru Mehmet SEVİMLİ'ye ve İlçemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mustafa TURA hocamıza çok teşekkür ediyoruz.

 

 

19.04.2021 399

19-04-2021